Word gratis lid van de Soezie Club

Word gratis lid van de Soezie Club! Maak je eigen receptenboek en win prachtige prijzen!
Fout Instellingen niet compleet! Ga naar de instellingen van de module om deze aan te vullen!

Feestelijke taart met crème au beurre
Een heerlijk luchtige taart bereiden met kersenvulling, romige crème au beurre, chocoladekrullen en geroosterde hazelnoten: met de Soezie-mixen is het supereenvoudig en het lukt altijd.
 Bereidingstijd: 40 min
(zonder rust-, bak- en afkoeltijd)
 Serveertijd: 0 min
0%
maakt dit opnieuw
8293
maal bezocht
Wat heb je nodig?
Voor
personen
3 eieren
20 ml water
250 g boter
100 g suiker
250 ml water
1 springvorm 24 cm
1 taartrooster
350 g Dibro Taartvulling kersen
1 handvol hazelnoten
75 g gemarmerde chocoladekrullen
50 g amandelschilfers
1 groot snijmes of taartzaag
1 paletmes
1 spuitzak met spuitmondje
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180 °C. Voeg de Mix voor biscuit, 3 eieren en 20 ml water samen in een beslagkom. Klop het geheel 10 minuten met een handmixer met kloppers op de hoogste snelheid. Het beslag moet crèmekleurig en luchtig zijn. Vet de springvorm in met boter, olie of Dibro spray-invetter. Giet het beslag in de springvorm. Plaats de springvorm op een rooster in het midden van de oven. Laat de biscuit 25 à 30 minuten bakken op 180 °C. Prik ter controle met een lange naald in de biscuit. Plakt er geen deeg meer aan, dan is de biscuit klaar. Maak de ring van de springvorm los en laat de biscuit afkoelen op een taartrooster.
Klop 250 g boter romig met een elektrische mixer. Meng 100 g Mix voor crème au beurre met 100 g suiker. Doe er 250 ml water bij en roer tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel geleidelijk bij de boter, terwijl je het geheel klopt met de mixer. Klop de crème au beurre 5 minuten op maximale snelheid op.
Rooster hazelnoten en amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder olie of boter, op een matig vuur. Roer ze geregeld om en neem ze van het vuur wanneer ze bruin beginnen te worden.
Snijd de biscuit horizontaal door in twee gelijke delen. Strijk een laagje taartvulling kersen op de onderhelft en zet de bovenhelft van de biscuit erop. Bestrijk de zijkant en de bovenkant van de biscuit met crème au beurre. Druk geroosterde amandelschilfers onderaan tegen de zijkant aan. Doe de overgebleven crème au beurre in een spuitzak met spuitmondje. Spuit toefjes crème au beurre op de rand van de taart. Leg op de helft van de toefjes een geroosterde hazelnoot en versier het midden van de taart met gemarmerde chocoladekrullen.
Geschreven 4 jaren geleden - Laatst aangepast 4 jaren geleden
Gemiddelde score

Wil jij ook een eigen bakboek?

 

Als lid van de Soezie Club
kan je:

- recepten delen met andere clubleden
- recepten waarderen en advies geven
- verkozen worden tot “bakker in de kijker”
-

prachtige prijzen winnen

 

Registreer nu!
Copyright (c) 2017 Soezie Community  - Disclaimer  - Algemene voorwaarden  - Bedrijfsgegevens
Top