Word gratis lid van de Soezie Club

Word gratis lid van de Soezie Club! Maak je eigen receptenboek en win prachtige prijzen!

Algemeen

Soezie-meel is een gezonde keuze
Je dagelijkse boterhammen leveren je lichaam levensnoodzakelijke energie, vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Daarom is het zo belangrijk elke dag voldoende brood te eten. Uniek is dat alle All-in-broodmixen en Original-meelsoorten van Soezie alleen natuurlijke ingrediënten bevatten.

 

Soezie heeft het grootste assortiment
Met meer dan 70 verschillende soorten meel vind je als thuisbakker zeker je keuze bij Soezie. Elke meelsoort werd samengesteld door ervaren bakspecialisten en is grondig getest met verschillende recepten. Bovendien werkt Soezie nog continu aan nieuwe meelsoorten. Welk brood of gebak je ook wil, bij Soezie vind je zeker de juiste ingrediënten.

 

Soezie: de smaak van het goede leven
De specialisten van Soezie zijn zelf niet alleen ervaren thuisbakkers, maar ook echte fijnproevers. Bij het mengen van de juiste graansoorten gaan ze dan ook heel kritisch te werk. Omdat ze willen dat ook jij ten volle kunt genieten van de vele internationale variëteiten en alle rijke smaken die brood te bieden heeft.

 

 

De geschiedenis van Soezie

Het prille begin
Het moederbedrijf van Soezie is al meer dan honderd jaar specialist in het malen en mengen van meel voor thuisbakkers. Al in 1901 bouwde het zijn eerste bloemmolen. In het begin bleef de meelproductie beperkt, onder meer door de eerste wereldoorlog. Na de oorlog bouwde het bedrijf nieuwe fabrieken, waaronder ook een nieuwe molen.

 

Vanaf het begin werd er op de thuisbakkers gemikt. De leden van de Belgische Boerenbond, die samen het bedrijf hadden opgericht, kochten gezamenlijk meel om thuis op de boerderij te bakken. Surfina, de fijne, witte tarwebloem, scheerde meteen hoge toppen. De eerste verpakking was een ruwe jutezak. Later maakte die plaats voor de beroemde bolletjeszakdoek (5 kg) en de theedoek (10 kg).

 

Nieuwe tijden
In de jaren 70 steeg de productie. De verpakking kreeg een nieuwe look: zakdoeken en theedoeken verdwenen naar de keukenkast en werden vervangen door papieren zakken voor 2,5 kg, 10 kg en 25 kg bloem. Om de groeiende omzet te kunnen volgen, werd in 1978 een nieuwe molen gebouwd. Hiermee kon het bedrijf zijn meel nog meer afstemmen op de wensen van de thuisbakkers. Er was plaats voor veel meer variëteiten (10-granenmeel, mix voor cake, mix voor pannenkoeken). En de kwaliteit van het meel werd nog beter. In de loop der jaren hebben onze meelspecialisten heel wat technische kennis opgedaan. Daarmee kan Soezie zijn aanbod steeds weer verbeteren en uitbreiden.

 

Het Soezie-meel dat je vandaag koopt, is dus gebaseerd op heel veel ervaring. Met onze meelsoorten haal je als thuisbakker heel goede kwaliteit in huis, voor een prima bakresultaat.
Copyright (c) 2017 Soezie Community  - Disclaimer  - Algemene voorwaarden  - Bedrijfsgegevens
Top